sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kranssit valmiina


 
 

 
Viiru ja Pesonen sekalaisine tovereineen sekä nukkekodin pihamaa saivat tänään jouluisia koristeita. Pienistä revonliekanauhoista pyöriteltiin kranssit ja sekaan niihinkin pujoteltiin kanervan lämpöistä punaa.
 
On tullut ihan tavaksi, miellyttäväksi sellaiseksi, pyörittää itse ulko-oveen talviset ympyrät. Sellaisiin tarvitaan ainesta hitusen enemmän sillä teen niitä aina kaksin kappalein- naapurille ja meille itsellemme. Revonlieka on viime vuosina kuulunut meidän jouluun (minun jouluuni ;) ?!), siinä missä havut sinkkiämpäreissä sekä ulko-oven ja portaiden pehmikkeenä.
 
Voi, en kai saata vielä tähtiä ikkunaan ripustaa, mutta kuinka sormet siihen syyhyäisivätkin jo! Syy on, että pihapolkumme päässä kulkee suhteellisen vilkkaasti käytetty kävelytie... sitä miettii kaiken keskellä kuitenkin, onko liian aikaista iloita joulun tunnelmasta, että mitä ohikulkijat tuumaisivat- lokakuun loppu kuitenkin vasta...
... toisaalta, haittaisiko niin paljon ketään?
 
Lämmintä tunnelmaa Sinulle,
Mari8 kommenttia:

 1. Kauniit kranssit, todella kauniit! Tähtiä tekisi minunkin mieleni ikkunaan laittaa. Ihan hyvin voisi jo laittaakin ja mitä noihin ohikulkijoihin tulee, niin voivat katsella vastakkaiseen suuntaan, jos eivät tähtiä ikkunoissa kestä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava sopusointu värien ja materiaalin suhteen.
   :) ehkä rohkaistun ja ripustelen illan tullen :)

   Poista
 2. Laita vaan tähti ikkunalle, jos mieli tekee :). Tuo revonlieka on mulle ihan uusi sana... Hyvältä näyttää, mutta mitä se on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mun pitäisi ;) Revonlieka on (en tiedä, mahtaako kutsumanimiä olla montakin), mutta meilläpäin suolla kasvava pitkä "havumainen lanka". Siksi sitä on aina kutsuttu, enpä osaa tarkemmin selittää- enkä muuten löytänyt googlestakaan vastaavaa... ?!?

   Poista
 3. Tosi ihania kransseja! Löysin googlesta nimellä riidenlieko saman tyylisen kasvin vai onko kenties sama kasvi? Mutta nättiä on kuin mikä :)
  Ootko tehnyt kranssin johonkin pohjaan vai pelkästään käyttänyt tuota kasvia? Sitä taitaa mennä aika paljon yhteen kranssiin... Mulla myös mietinnässä vähän talvisemmat kranssit oviin. Katajanoksat ovat olleet ykkösenä listalla mut voishan tätäkin ajatella jos jostain löytäis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Pauliina.
   Kiitos kaunis kun kerroit, sillä riidenlieko näyttäisi olevan- siis ihan sama kasvi :) On todella kaunis ja kestää kuivattuaankin kauan.
   Pohjalla on rottinkikranssi tänä vuonna, olen aikaisemmin käärinyt niin vanhan sähköjohdon kuin koivunoksista käärimäni kranssipohjan päälle. Nyt oli käytössä suuri muovipussillinen tuota liekoa, ja riitti mainiosti, on niin "monisäikeistä" kuitenkin.
   Katajakranssi houkuttaisi myös minua, mutta on niin valtavan pisteliäs, etten ole uskaltautunut vielä koskaan siitä kranssika kokeilemaan, vaikka muuten jouluksi on sitäkin tullut ämpäriin koristeeksi haalittua.

   Poista