torstai 5. syyskuuta 2013

Torstain tervehdys 
 
 

Havut täyttävät taas kuistin tummia liuskekiviä, ja ylläni kaartuu syksyn pilvetön taivas, ohessani taas yksi lahjaksi saatu päivä.
 Aamuissa hengitys on noussut sumuisena huuruna taivaisiin. Viileys on lasketellut  ensimmäisiä liukumäkiään puseron alla ja kämmenet ovat saaneet kääriytyä sormikkaiden sisään, piiloon kylmältä, lämpimään...

Tien ohessa ruusunmarjat punastelevat suurella joukolla ja lehtisateen keskellä aamut kauniit kuin korut, ilma kevyttä, niin raikasta hengittää.  Pyörätiellä muru-ukko polkee pientä pyöräänsä. Ihan ilman toista kättä se jo onnistuu- tikahtuu melkein ilosta ja ylpeydestä, tästä juuri uudesta opitusta :)
Hymy pullistelee poskipäillä, minulla ja pienemmällä. Halausvarasto on sinetöity täyteen pusulla ja toisellakin, ja sinne jäi huiskuttamaan kavereiden luokse aamunpuna poskillaan.

Pikkulinnut hakeutuvat verkkaisesti ikkunoiden ääreen, kopsuttavat läheisen omenapuun oksilla samalla kun kurrelapset etsivät uteliaina uusia ihmeitä valloittaa. Sydämeni suunnittelee tänäänkin tulevaisuuden polkuja ja niin herkeämättä yritän kaikkea ympäröivää kuunnella, epäillä ja kysellä. Syksyssä häihtuu vähitellen vanha pois jotta uusi saa saapua!

...Odotan siis talvisen taivaan pakkastähtiä, huurretta oksien pinnalla ja askeleiden alla naurahtelevaa puuterilunta. Pakkasen ikkunan pinnalle kuuraamia kukkasia, jotka huikkaavat kylmään aamuun  hyvän huomenen. Talvessa minä todella elän. Valossa ja nipistelevässä kirpeydessä <3

"Ajattelen Sinua tänään.
Lämmöllä ajattelen.
Ja ilolla.
Vaikka kaukana -
mutta ajatus ei matkaa mittaa
ei myrskyä pelkää


Ei esteet erota
ei vuodet vieroita
kun ystävä
ainutkertainen
ajatuksenkantaman päässä


Ajattelen Sinua tänään
juhlassa ja arjessa ajattelen
ilossa ja kivussa
pettymyksessä ja täyttymyksessä.
Ajattelen Sinua tänään.
Lämmöllä ajattelen.
Ja ilolla."


-Maaria Leinonen

 
Syksyistä, kepeää päivää Sinulle,
Mari4 kommenttia:

 1. Näitä tekstejäsi on ihana lukea...kirjoitat kauniisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Irmastiina <3
   Mukava kuulla :)

   Poista
 2. Kiitos kun rauhoitit teksilläsi iltani. Päivä mennyt tohottaessa, huomisia tyttäreni synttärijuhlia valmistellessa. Siivottu, leivottu, juostu kaupassa... Nyt kun tähän koneelle istahdin ja tekstisi luin, niin olo rauhoittui kummasti. tuli hyvä olo:)
  Hyvää viikonlopun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuula Sanna että sanani voivat koskettaa :)
   Kiitos! Mukavia juhlia teille sinne ja yritä nyt illalla vähän levätä <3

   Poista