tiistai 14. tammikuuta 2014

Uusi vuosi...


 
 
Hyvin pitkään vihertävä pihamaa kannatteli itseään surullisen kosteassa asussaan ja pihanurmen talvista murhetta katselivat ikkunalaudan viileydessä leijailevat hopeiset enkelit.
Enkelikellon pehmeä kilinä asettui taloksi jouluaattona, heti paketista avauduttuaan ja se on pitänyt olan takana seuraa pitkälle uuden vuoden alkuun saakka.
 
Ikkunalaudalla eivät linnut tuolloin tähyilleet sohvalla lepäileviä oleilijoita, ehkä ilman lämpö vei niitä kauemmaksi pihapuiden oksia. Itse ravitsin olemustani lukuisilla kahvikupposilla, nautin hyvää tekevästä tekstistä ja suklaapikkuleivistä.
 
Iltamyöhän hämärässä kävelin hetkittäin talvilämpimän tähtitaivaan alla, pienen pikkuruisen kotimatkan verran. Yhtenä iltana sain nauttia naisten lempeästä ja hyväätekevästä seurasta ja sain matkaani kahvipöydän herkullisen sitruuna-oliiviöljykakun lisäksi hyvää purtavaa myös ajatusteni ryöpsähteleväänkin aallokkoon. Sydänalassa läikehti lämpö <3
 
 Kauan odotetut kuurankukat ovat kuitenkin, vihdoinkin asettuneet ikkunoille sekä ovensuuhun ja ajoittain pilkahtava auringonsädekin on kullannut rakkaudellaan pakkasen puraisemia poskipäitä.
Lumikauneus ja valon heijastus kimaltelevalla pinnalla on heiluttanut illanhämyssäkin hyvänyöntoivotuksensa ja aamulla tervehtinyt ilahduttavalla kirpeydellään. Yksi lehti on taas käännetty ja uuden vuoden puhtaanvalkoinen sivu käännetty kirjoitettavaksi.
Pörröinen pikkulintu on jälleen palannut koputtamaan ikkunanpieleen ja ihoni alle kaivautunut uusi puhdas tila hengittää <3
 
"Hallussamme ei ole kaikkea totuutta, vaan vain
sen verran kuin matkalla tarvitsemme.
Emme tunne kaikkia salaisuuksia.
Emme ratkaise kaikkia arvoituksia.
Meidän on vain tiedettävä, ketä kohti kuljemme
ja miten selviydymme lähimmästä taipaleesta.

Meillä ei ole kaikkea vapautta, mutta on kuitenkin
sen verran kuin matkalla tarvitsemme.
Niin paljon, että meidän ei tarvitse kantaa siitä huolta.
Meidän ei tarvitse olla selvillä siitä,
miksi maailma pyörii,
mutta me saamme uskoa, että kohtalomme taustalla
on suunnitelma ja että meiltä vaaditaan
vain sitä vähäistä uskollisuutta, että pysymme tiellä."

-Jörg Zink
 
Puhtaanraikasta alkanutta uutta vuotta Sinulle,
Mari


6 kommenttia:

 1. Oi kuin on hyvä runo ja kaunista sinun teksti! Puhtaan valkoiseksi ja valoisaksi yhtäkkiä kaikki muuttuikin, raikkaan puhdistaviksi pakkaspäiviksi myös... Kuin uuden alkua toden totta!
  Valoa & iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Jörg Zink on liikuttanut runoillaan minua heti ensimmäisessä "tapaamisessamme". Viisaita sanoja joihin on hyvä aina palata!
   Lumipakkanen paukkuu nurkissa ja aamu alkaa hiljalleen nousta valoisuuteen. Iloa ja Valoa myös sinulel Tuia!!

   Poista
 2. Mari, ihanaaa lukea jälleen käsialaasi <3

  Kirsi

  VastaaPoista
 3. KAunista sanoissasi ja kuvissasi, ajatuksissasi.
  Ja aina niin viisaat Zinkin sanat saavat pysähtymään.

  Täällä keho temppuilee uusin ottein. Hyppäsi tuliseksi ihottumaksi kasvoille ja valvottaa kutinallaan. PAh. Juuri tulin metsälenkiltä koiran ja rakkaan kanssa. Hohtavan lumoavassa maisemassa huolet unohtuvat ja sisin saa uutta puhtia.

  KAuneutta ja hyvää oloa toivon alkavaan viikonloppuusi.
  Siu♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto antaa kyllä todella kauneintaan juuri nyt ja puhaltaa pakkasvoimallaan huolia tuonnemmaksi. Kurja kuulla olosi temppuilevan vieläkin vain... Toivon silti vierellesi hyvyyttä ja lepoa <3

   Poista