maanantai 29. heinäkuuta 2013

... 
Taivaan peittyessä valkoiseen pilviharsoon ja tuulen puhaltaessa yhä lujemmin, keltaisuus kieppuu kevyesti ilmavirtojen mukana ja valtaa aina vain enemmän tilaa pihamaan pinnalta. Eilinen aurinko tuntuu vielä iholla, pehmeänä rantaveden liplatuksena ja hienona hiekkana jalkojen askeltaa. Nyt
omenapuiden oksilla varttuvat harvakseltaan muutamat omenat ja käpyjen karhea pinta nipistää paljaita jalkapohjia pihapolun liuskekivillä.
 
Syksyinen tekee itseään ihan liki ja huokailen kynttilävarastojeni tyhjyyttä. Varpaitani paleltaa jo enemmän ja makustelen ajatuksissani uusien villasukkien pehmeyttä. Lankakerät lepuuttavat korissaan ehkä vielä hetken, kunnes solmiutuvat pieniksi silmukoiksi puikkojen suloisessa sävelmässä...
 
Takkatuli lämmittäisi nyt sydämessä asti... kuinka paljon elämässä onkaa avautunut ja paikalleen solmiutunut! Rauhoittava liekki on saanut puhdistaa niin paljon kaikkea turhaa, asettaen paikalleen sitä mitä sisimpäni on ollut vailla ehkä liiankin pitkään; rauhallisuutta!
 
 Vietän vielä yhden sallitun vapaapäivän kunnes ilta taittaa pimeytensä ikkunoiden äärelle ja kutsuu varhaista aamua taas tulevaksi työhön. Lakaisen terassin neulasiin peittynyttä pintaa ja näen ajatuksissani ulko-oven edustalle asetetut lyhdyt ja syksyiset istutukset- niitä joita en vielä edes omista...
 
***
Varoen
lähenemme valon ja pimeän rajalla
kuunnelleen kumpaakin.

Joinakin hetkinä
hiljaisuus riittää
pyyhkimään pimeyden pois.

- Pia Perkiö

***
 
<3, Mari

 
 

14 kommenttia:

 1. Mun varpaita ei palella, niiden peittona on villasukat, heinäkuussakin jos siltä tuntuu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) ihana. Mulla on villasukat pesua odottamassa. Kiiruhdan niitä pian pesemään.

   Poista
 2. Ihania harmosia kuvia taas täällä luonasi!
  Silmä ja sisin lepää niiden äärellä!
  Syksyn tuntu ja tuoksu on tullut lähelle.
  Minäkin olen jo hipsinyt villasukkavarpain ja illan viiletessä kietaissut villaista harteillekin:)
  Takkatulta ei Riihipirtillä vielä ole sytytetty, mutta terassin kupeessa on kaksi vanhaa kamiinaa, joiden sisimpään on harvoina kesän tummina iltoina sateen jälkeen syttynyt tuli. Poikanen jaksaa poimia metsän sylistä katkenneita kuivia oksia, joilla saa kivasti tulen ritisemään ja liekit loimottamaan. Tänään sade on piirrellyt harmaita sävyjä pitkästä aikaa tännepäin. Yöksi lupailivat kovaakin pisarointia. Nurmikenttä ja mustikkmetsä ovat kiitollisia.

  Lempeitä tunnelmatuokioita Alppihoviin! ♥

  Ps. pitääkin kurkistaa kynttilävarastoihin.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon että harmaat pilvet lipuvat tieltäsi. Sade puhdistaa ja antaa taas lisää voimaa syksyllekin tulla.
   Olet ajatuksissani <3

   Poista
 3. :) Harmonisia siis nuo kuvat:)

  VastaaPoista
 4. Kauniin rauhallisia kuvia ja tunnelmia. Syksyssä on ihana oma hämyinen tunnelmansa ja toisaalta sitä odottaa, toisaalta haikeana katselee kesän taipumista loppuunsa. Jaksamista työarkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon.
   Syksy voisi hypähtää nopeasti lumenvalkoiseen. Yritän sinnitella syksyn läpi ja löytää siitä jotain erityisen kaunista! :)

   Poista
  2. Kiitos. Vaikka en syksystä pidä, yritän sinnitellä sen läpi ja löytää siitä jotain erityisen sievää :)

   Poista
 5. Ihanaa, syksyn tuntu alkaa ilmestyä ihmisten kirjoituksiin...:) Toivottavasti kukaan ei nyt kivitä minua, mutta toisaalta odotan jo syksyä! Sitä, että syntyy jotain uutta, saa pukea villatakin, HARAVOIDA. Ehkä olen lokakuussa toista mieltä...:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sä voit tulla meillekin haravoimaan, tai haravoidaan yhdessä!! :D Keitetään kahvit ja lennätellään lehtien väriloistoa oikein kunnolla. Parannetaan siinä sivussa päivää ja kaikkea tulevaa ihmeellistä!!

   Poista
  2. Juuri näin :)! Aivan parasta hyötyliikuntaa (jota voi sitten kompensoida oman luumu- tai omenapuun tarjoamalla piiraalla...)...

   t. kirjautumaton Nina

   Poista
  3. Täydellinen ajatus <3

   Poista
 6. Lämmin ajatus sinulle loppukesän päiviin!

  VastaaPoista